Matematik

Integralregning

19. marts 2017 af Theajames (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem arealet af det område, der afgrænses af graferne for f(x)=kvadratrod af x og g(x) = x2

der er jo ikke oplyst nogle punkter, hvad gør man så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2017 af Therk

Find skæringspunkterne for de to funktioner og brug de to punkter som dine integralegrænser.


Svar #2
19. marts 2017 af Theajames (Slettet)

hvordan finder jeg skæringspunkterne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2017 af janhaa

x = sqrt(x)

dvs

x^2-x=0

x(x-1)=0

x=0, x=1

der

Areal = \int_0^1(\sqrt{x}-x^2)\,dx=1/3


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. marts 2017 af Therk

#2

hvordan finder jeg skæringspunkterne?

Sæt de to funktioner lig hinanden; dvs. løs ligningen

f(x) = g(x)

Hint: Ligningen har to løsninger.


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.