Fysik

Ubestemhed i hydrogen

20. marts 2017 af Kristensenalex - Niveau: B-niveau

Hej 

Er der en der kan hjælp med denne opgave?

Jeg skal beregne farten ud fra denne formel v = √(h*c*R)/me

Hvor m_e = 9,11*10^-31 kg 

a) = 1,55*10^6 m/s

Jeg sidder så fast her 

Vi antager nu, at elektronen har en fart værende mellem 0 og v og dermed at ubestemtheden på elektronens hastighed er Δv = v.


b) Hvor stor er da ubestemtheden på elektronens position, dvs. Δx

Hvordan skal man gribe det an?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2017 af Number42 (Slettet)

Ubestemthedsrelationen : \Delta x* \Delta v = \ge \hbar/2 ogsåkaldet Heisenbergs ubestemtheds relation.

Så har du den ene kan du finde den andens mindsteværdi.


Skriv et svar til: Ubestemhed i hydrogen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.