Fysik

Bremseeffekt på en generator

22. marts 2017 af kuntz15 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

2.8 Ved en bremseprøve med en elektriskbremse aflæstes generatorens kWh-måler kl. 08.00 til 12.234 og kl. 09.20 til 14.276. Generatorens virkningsgrad var 0,92.

1. Find motorens bremseeffekt. 

Er lidt forvirret her, ved jeg skal finde Pb men hvordan er uklart


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2017 af hesch (Slettet)

Det er jo en kiloWatttime måler, så den gennemsnitlige bremse effekt er:

Pe = ΔE / Δt [ J/s ] , hvor Pe er den elektriske bremseeffekt.

Du kan så opstille ligningen:

Pe = Pe * ( 1 - η ) + Pb .

( Er færdig med at rette )


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2017 af hesch (Slettet)

Det blev vist en lidt rodet forklaring, men ligningen siger:

Tilført elektrisk effekt = ( elektriske tab ) + ( mekaniske tab i bremse ).

Elektriske tab = Pe * ( 1 - η ).

Mekaniske tab i bremse = Pb .


Skriv et svar til: Bremseeffekt på en generator

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.