Matematik

HASTER - ubestemt integral !!! termin imorgen

23. marts 2017 af Bianca2009 - Niveau: B-niveau

Hejsa:))

Jeg står og føler mig utrolig dum.. jeg skal til terminsprøve i matematik og jeg kan simpelthen ikke finde ud af at regne ubestemte integraler ud i hovedet:(( jeg har læst i min formelsamling, men jeg har brug for en slags opskrift samt et eksempel.. Jeg har ikke kunne søge mig til et svar på nettet.

Så jeg håber virkelig en kan hjælpe!!! tak på forhånd:)) 

bare giv jeres egne eksempler, men ikke for kompliceret;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2017 af fosfor (Slettet)

Uden hjælpemidler husker jeg kun at man fik polynomier at integrere, f.eks.

13x4 + 19x

der kan integreres ledvist til

13/5 x5 + 19/2 x2

hvor hvert enkelt led skal være noget der differentierer til det oprindelige.


Svar #2
23. marts 2017 af Bianca2009

okay, men hvad er det så man gør?

Hæver man eksponenten med 1? og indsætter den som en slags brøk med det tal som fx. 13/5 x^5


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2017 af fosfor (Slettet)

Ja, du skal have noget på formen
a xb
som differentieret giver det originale led. Differentiere man a xb fås
b a xb-1
og da det første originalled var 13x4 skal der gælde
b a = 13 , b-1  = 4
som løses til b=5 og a=13/5, hvilke indsættes i a xb


Skriv et svar til: HASTER - ubestemt integral !!! termin imorgen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.