Matematik

Trigonometri

23. marts 2017 af yase0112 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I trekant ABC er C = 36,94 grader , a = 6,923 og b = 4,142. 

Beregn længden af medianen fra A. En median går fra en vinkelspids til den modstående sides midtpunkt ? 

Jeg ved godt at jeg skal bruge cosinurelationerne, men til hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2017 af SuneChr

Kald midtpunktet på BC for B1
Da bruger man så cos relationen på ΔAB1C


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2017 af mathon

                           m_a=\sqrt{\left (\tfrac{a}{2} \right )^2+b^2-2\cdot \left ( \tfrac{a}{2} \right )\cdot b\cdot \cos(C)}


Svar #3
28. marts 2017 af yase0112 (Slettet)

Kan det passe at det skal give 2,49?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. marts 2017 af mathon

    Ja.


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.