Matematik

Komplekse tal

23. marts 2017 af UchihaItachi - Niveau: Universitet/Videregående

Udtryk følgende komplekse tal på rektangulær form:

i^5^*^4^+^1^8

hvordan gøres det helt præcist? 

Det er det vel ikke bare:

i^3^8 ?

Eller hvordan løses denne slags?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2017 af fosfor (Slettet)

Ja i38=(i4)9 i2 = 19 (-1)


Svar #2
23. marts 2017 af UchihaItachi

Forstår ikke helt hvad du gør.. Kan du forklare det? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. marts 2017 af mathon

         i^{38}=i^{36}\cdot i^2=(i^4)^9\cdot i^2=1^9\cdot i^2=1\cdot (-1)=-1

         i^{38}=-1+0i


Svar #4
23. marts 2017 af UchihaItachi

Mathon hvor kommer i^2 fra? :)


Svar #5
23. marts 2017 af UchihaItachi

Er den regel eller hvordan


Svar #6
23. marts 2017 af UchihaItachi

deler du den bare op i mindre stykker?


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. marts 2017 af mathon

                                     i^{38}=i^{36+2}=i^{36}\cdot \mathbf{\color{Red} i^2}=\left (i^4 \right )^9\cdot i^2
hvilket er bekvemt,
da
                  i^4=1
 


Brugbart svar (1)

Svar #8
23. marts 2017 af mathon

eller noteret
                         i^{\, n}=i^{\, n \; modul\! o\; 4}


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.