Matematik

Hældningskoefficient

30. marts 2017 af H3h3 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis man har en graf (se vedhæftet fil), og skal finde hældningskoefficienten. Skal man så bare vælge de 4 punkter, der giver bedst mening og finde hældningskoefficienten eller hvad? 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Svar #1
30. marts 2017 af H3h3 (Slettet)

Her er et bedre billede, hvor man kan se y-aksen

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2017 af Toonwire

Kendskab til to punkter på grafen er rigeligt.

\\y=ax+b\left\{\begin{matrix} y_1 = ax_1 + b\\ y_2 = ax_2 +b \end{matrix}\right\}y_2-y_1 = ax_2+b-(ax_1 +b) = ax_2-ax_1 = a(x_2-x_1)\\ \\\\\Leftrightarrow ~~ a = \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}


Skriv et svar til: Hældningskoefficient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.