Fysik

Batteri - forsøg

30. marts 2017 af H3h3 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle, jeg er i gang med databehandling af et batteriforsøg.

For batteriforsøget skal jeg finde hvilespændingen, den indre modstand og den maksimale strømstyrke.

Jeg er lidt usikker omkring, hvordan jeg vil finde hvilespændingen U0, men til dette har jeg denne formel: 

Upol= Uo - Ri · I, I stedet kan man vel bare sige U0 = Upol - Ri* I? 

(Se vedhæftet fil for graf) 

Ri finder jeg vel bare ved at sige y1- y2/ x2-x1, hvor man indsætter de punkter der er fra grafen for at finde hældningskoefficienten

Imax finder man ved at sige Imax=U0/Ri

Men jeg ved ikke, hvordan jeg skal finde U0 og samtidig er jeg også usikker om min hældningskoefficient er korrekt, da jeg får den til at være -0,47, fordi jeg siger:

1.33-1.25/0.43-0.6

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2017 af mathon

               U_o=U_{pol }{\color{Red} +}R_i\cdot I


Svar #2
30. marts 2017 af H3h3 (Slettet)

#1

               U_o=U_{pol }{\color{Red} +}R_i\cdot I

Men dette betyder at jeg først skal finde Imax og Ri før jeg kan finde U0. Jeg kan ikke finde Imax, hvis jeg ikke har fundet U0


Svar #3
30. marts 2017 af H3h3 (Slettet)

Nej, hov spændingen kender jeg allerede til ved min graf. Der kan man vel bare indtaste et tilfældigt tal fra grafen?


Svar #4
30. marts 2017 af H3h3 (Slettet)

Men så skal jeg have fat i min polspænding ved at sige: Rydre*I?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. marts 2017 af Number42 (Slettet)

Mål batterispændingen når I =0, det er Uo,

det er bedst at måle den lige efter du har belastet batteriet i fx 3-4 sekunder.


Svar #6
30. marts 2017 af H3h3 (Slettet)

Mit resultat er:

Upol= U0*Ri*I 

U0= Upol + Ri*I

I=2*I = U0/Ri


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. marts 2017 af Number42 (Slettet)

? Sidste ligning

Svar #8
30. marts 2017 af H3h3 (Slettet)

#7 ? Sidste ligning

Hvad mener du med sidste ligning? 

Den sidste ligning er for Imax


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. marts 2017 af Eksperimentalfysikeren

#8: I=2*I er kun opfyldt, hvis I er 0.


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. marts 2017 af hesch (Slettet)

U0 ≈ 1,45V      ( skæring med x-aksen, I = 0 )

Imax ≈ 4,5A      ( skæring med y-aksen, batteri kortsluttet  →   Upol = 0 )

Du har brugt tid på at tegne en graf, så brug den dog til noget.


Skriv et svar til: Batteri - forsøg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.