Matematik

y=ax+b

30. marts 2017 af Mm98 - Niveau: A-niveau

Hel allesammen jeg er igang med en matematik aflevering, som lyder: 

Bestem ligningen y=ax+b   for den rette linje, der går igennem punkterne  P(5,17)  og   Q(8,29)

Jeg er godt klar over at jeg skal bruge disse formler, men jeg forstår ikke rigtig hvad der er y1 og y2 og eller x1 og x2. 

a = (y2-y1) / (x2-x1)

og

y - yo = a*(x - xo


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2017 af PeterValberg

(x1,y1) og (x2,y2) er koordinatsættene for de to givne punkter,
du bestemmer selv, hvilken der er den ene og den anden

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. marts 2017 af mathon

             x_1=5                  x_2=8
             y_1=17                y_2=29


Svar #3
30. marts 2017 af Mm98

Okay, tak er den anden formel for b korrekt?

y= y1-a*x ?  :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. marts 2017 af mathon

                     b = y- a•x1


Skriv et svar til: y=ax+b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.