Matematik

bestem skæringspunkt og koordinatsæt

30. marts 2017 af Mm98 - Niveau: A-niveau

Hejj, jeg har fuldstændig glemt hvordan man laver følgende opgave, da vi her på det sidste har arbejdet, med differentialregning og vektorer. Håber der er nogle der kan hjælpe. :)

To rette linjer  og er givet ved: 

l: y=2x+8

m: =y=-3x+28

a) bestem koordinatsættet til det punkt på linjen l, hvor x=7

b) bestem skæringspunktet mellem og m. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2017 af peter lind

Løs de sammenhørende ligninger for l og m


Svar #2
30. marts 2017 af Mm98

så der skal altså stå 

2*7+8
-3*7+28

Er det en ligning med 2 ubekendte? 

hvordan bestemmer jeg skæringspunktet? der en bestemt formel, sim jeg ikke kan huske. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2017 af peter lind

y = 2x+8

y = -3x + 28


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2017 af mathon

              y=2x+8
              y=-3x+28        nederste ligning subtraheres fra øverste

              0=5x-20

              x=4        indsat i  y=2x+8

              y=2\cdot 4+8=16


Svar #5
30. marts 2017 af Mm98

forstår det ikkre rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. marts 2017 af mathon

Skæringspunkt:         S(4\, ,16)


Svar #7
30. marts 2017 af Mm98

Jamen hvorfor indsættes 4? skal 7 ikke indsættes i stedet for x. Må jeg evt. se dine mellemregninger? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. marts 2017 af peter lind

Nej. Punktet skal opfylde begge betingelser i #0 for at være et fælles punkt.

De to ligninger er fratrukket hinanden


Skriv et svar til: bestem skæringspunkt og koordinatsæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.