Fysik

v'(t)=-g

30. marts 2017 af Miaaaaaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der en der kan udlede denne formel for mig v'(t)=-g? Jeg forstår den ikke helt. Jeg skal anvende den til noget med bevægelsesligninger af en bold


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2017 af mathon

          v{\, }'(t)=a=-g            tyngdeaccelerationen med retning modsat y-aksen
                                             dvs
                                                    \overrightarrow{a}=-g\cdot \begin{pmatrix} 0\\1 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 0\\-g \end{pmatrix}


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. marts 2017 af hesch (Slettet)

g betegnes "tyngdekraft" men også "tyngdeacceleration".

v = a * t , v=hastighed, a=acceleration, t=tid.

eller mere korrekt:

v(t) = ∫ a(t) dt     →

dv(t)/dt = d( ∫ a(t) dt ) / dt   →

v'(t) = a(t)

Fortegnet foran a(t) afhænger af de valgte positive retninger for hhv. v og a.


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2017 af Eksperimentalfysikeren

Hvis du ganger ligningen igennem med massen m, står der på venstre side af lighedstegnet den kraft, der skal til at give bolden accelerationen v´(t), på højre side står tyngdekraften på bolden.


Skriv et svar til: v'(t)=-g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.