Matematik

tangent til grafen for f

30. marts 2017 af Mm98 - Niveau: A-niveau

hvordan laver man følgende opgave? :)

Om en funktion f  oplyses, at   f(2)=5   og  f'(2) = -4

a) bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (2,f(2))


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2017 af Mathias7878

Tangenten er en lineær funktion y=ax+b

a = f'(2) = -4

f(2) = 5, dvs. x=2 og y=5

bestem b og du har tangenten til grafen for f i punktet (2,f(2))

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. marts 2017 af MatHFlærer

Du har x_0=2 og f(x_0)=5 samt f'(x_0)=-4 præcis de oplysninger du har behov for. Brug nu ligningen

y=f'(x_0)\cdot (x-x_0)+f(x_0)


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. marts 2017 af mathon

          y=f{\, }'(2)x+\left ( f(2)- f{\, }'(2)\cdot 2\right )

          y=-4x+\left ( 5- (-4)\cdot 2\right )

          y=-4x+13

          


Skriv et svar til: tangent til grafen for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.