Matematik

Fordobling

30. marts 2017 af hejsen21 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En eksponentielt voksende funktion f  har fordoblingskonstanten 3. 
Det oplyses desuden, at f(0)=5 

 skema skal opfyldes: 

x        0      3      6

f(x)    5      ?      ?

vil det være fint, hvis man bare skrev, at: 5*2=10 og 5*2^2=20 eller skal man bruge en bestemt formel


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2017 af mathon

          f(x+n\cdot 3)=2^n\cdot f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2017 af StoreNord

Når x vokser fra 0 til 3 fordobles  f(x) fra 5 til 10.

Når x vokser fra 3 til 6 fordobles f(x) fra 10 til 20.


Svar #3
30. marts 2017 af hejsen21 (Slettet)

er det her så rigtigt?

f(0+1*3)=2^1*5

f(3)=2*5

f(3)=10

og 

f(0+2*3)=2^2*5

f(0+6)=4*5

f(6)=20


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. april 2017 af mathon

#3
          Netop.


Skriv et svar til: Fordobling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.