Matematik

funktionsforskrift

31. marts 2017 af Blackyeah (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej :D 

Jeg ved ikke rigtig hvad en funktionsforskrift er til min opgave 

Det handler om en pige der hedder Astrid som er lang tid om at gå i bad, og hendes far siger at hun skal være hurtigere i bad. 5 min. i bad er = 7kr. Jeg skal lave en  funktionsforskrift som hende Astrid kan bruge til at se hvor mange penge 5min. koster i brusebadet 

ps. Jeg håber i vil svare hurtig 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2017 af StoreNord

Hvis vi kalder Antal minutter i bad for x, og Prisen for f(x), skal vi lave en funktion for Prisen.

Funktionen kan afbildes i et koordinat-system som en fraf, der er en ret linje. Linjen går gen punktet (5,7), og den går også gennem punktet (0,0).

Dens hældning a er 7/5 =1,4 og dens begyndelses-punkt p y-aksen b=0.

Funktionen kommer så til at hedde:         f(x) = 1,4x+0.


Svar #2
01. april 2017 af Blackyeah (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :D 


Skriv et svar til: funktionsforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.