Matematik

Vektor

04. april 2017 af Opil (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave 1

Bestem koordinaterne til en stedvektor a’s endepunkt, når den danner en vinkel på 42 med x-aksen og har længden 7.

Opgave 2

Bestem koordinaterne til en stedvektor b’s endepunkt, når den danner en vinkel på 254 med x-aksen og har længden 9.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2017 af peter lind

v = r(cos(v), sin(v) )


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2017 af mathon

Opgave 1
                           \overrightarrow{OP}=\begin{pmatrix} 7\cos(42^\circ)\\ 7\sin(42^\circ) \end{pmatrix}

                            P\left (7\cos(42^\circ), 7\sin(42^\circ) \right )=\left ( 5{,}20201\, ;4{,}68391 \right )


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2017 af janhaa

1:

\tan(42^o)=y/x\\ \\ og\\ x^2+y^2=7^2


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april 2017 af mathon

Opgave 2
                           \overrightarrow{OP}=\begin{pmatrix} 9\cos(254^\circ)\\ 9\sin(254^\circ) \end{pmatrix}

                            P\left (9\cos(254^\circ)\, ; 9\sin(254^\circ) \right )=\left ( -2{,}48074\, ;-8{,}65136\right )


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.