Matematik

hjælp, cirkel, areal, rektangel.

06. april 2017 af sweety2 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

nogen der kan oplyse mig arealet på en cirkel der har en diameter på 250mm

og en cirel med en diameter på 200mm.

og hvordan man finder arealet for disse, der skal laves som en rektangel?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. april 2017 af peter lind

arealet for en cirkel er π*r2

Arealet af en rektangel er produktet af sidernes længde


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2017 af mathon

Cirkelareal:
                        A_{cirkel}=\frac{\pi }{4}\cdot d^{\, 2}

                                           A_{cirkel}=\frac{\pi }{4}\cdot (25\; cm)^{\, 2}

                                           A_{cirkel}=\frac{\pi }{4}\cdot (20\; cm)^{\, 2}

                               


Svar #3
06. april 2017 af sweety2 (Slettet)

hej og tak for jeres svar :)

det skal nok lige nævnes jeg er en klovn til matematik!

så lidt uddybelse ville blive værdsat.

og de regnestykker mathon skriver flyver lige hen over hoved på mig,

det er efterhånden rigtig mange år siden, jeg selv har været i skole ;)


Svar #4
06. april 2017 af sweety2 (Slettet)

"arealet for en cirkel er π*r2"

jeg syntes ikke at 628 cm2 og 785 cm2  lyder rigtigt ?

og hvordan laver man så det om til en rektangel?

jeg er ked hvis spørgsmålene lyder dumt,

men jeg har aldrig været særligt god til matematik,


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. april 2017 af peter lind

det er også forkert. r er radius ikke diameteren. Desuden har en cirkel med mindre diameter da ikke et større areal


Svar #6
06. april 2017 af sweety2 (Slettet)

tak, og igen undskyld jeg er ikke god til matematik.

r2 er radius x2 ikke, hvilket er halvdelen af diameteren x 2, er det ikke rigtigt?

pi er 3,14 og 3,14x200 giver da 628 ?

hvad gør jeg forkert her?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. april 2017 af peter lind

radius er 25cm og 10cm


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. april 2017 af mathon

…radius er 12,5 cm og 10 cm.


Brugbart svar (1)

Svar #9
07. april 2017 af mathon

Cirkelareal:
                        A_{cirkel}=\frac{\pi }{4}\cdot d^{\, 2}

                                           A_{cirkel}=\frac{\pi }{4}\cdot (25\; cm)^{\, 2}=490{,}9\; cm^2

                                           A_{cirkel}=\frac{\pi }{4}\cdot (20\; cm)^{\, 2}=314{,}2\; cm^2


Svar #10
07. april 2017 af sweety2 (Slettet)


igen rigtig mange tak mathon!.


hvis du/i kigger her:
http://www.multimediakontoret.dk/programmer/byg/FramePm5d06.html

der skriver de:
Derfor bliver beregningen: 2,5 *2 *  3,14 = 15,707963 m2


laver jeg det regnestykke med de tal jeg har,
så bliver det 20cm x 2 x 3,14 = 125,6m2


jeg kan simpelt hen ikke se hvad det er jeg ikke forstår?
og slet ikke det regnestykke som du viser med pi % 4 *( 20(2) ) = 314,2cm2

måske jeg bare skulle give op og holde mig til strikketøjet.
 


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. april 2017 af mathon

En cikrel med diameter 20 cm.

Cirkelareal beregnet som i #10's link:

               A_{circ}=r\cdot r\cdot \pi=\left ( \frac{20}{2}\; cm \right )\cdot \left ( \frac{20}{2}\; cm \right )\cdot 3{,}14=314\; cm^2

Den lille forskel fra 314,2 cm2 i #9 skyldes forskellig brug af π-værdien.

.......

Bemærk:
                    r^2=r\cdot r og ikke 2r

Du skal naturligvis ikke give op, men fortsætte både med matematik og strikketøj.


Skriv et svar til: hjælp, cirkel, areal, rektangel.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.