Matematik

Differentialregning

09. april 2017 af pokemonorm - Niveau: B-niveau

Hejsa :) 
Er der nogen der vil hjælpe mig med følgende opgave: 

To funktioner f og g er bestemt ved: 

     f(x)=1/2x +c               og                 g(x)=3x-2 

Bestem en forskrift for hver af de to funktioner: 

h=fog          og        k=gof  

Bestem c, så h(x)=k(x) for ethvert x. 

Tak på forhånd. 


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2017 af janhaa

h = f o g = f(g(x)) = 0,5*(3x - 2) = 1,5x - 1

k = g o f = g(f(x)) = 3*(0,5x + c) - 2 = 1,5x + 3c - 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2017 af janhaa

 h = k

1,5x - 1 = 1,5x + 3c - 2

dvs

3c = 1

c = 1/3


Svar #3
09. april 2017 af pokemonorm

Mange tak Janhaa :) 


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.