Matematik

Differentialregning

09. april 2017 af pokemonorm - Niveau: B-niveau

Hejsa er der nogle der vil hjælpe mig med følgende opgave: 

Tabellen viser nogle funktionsværdier for tre differentiable funktioner f,g og h  


x    f(x)        g(x)    h(x) 
0      2         0          0
1      8         5          2
2      14       16        12
3      20       33        36
4      26       56        80 
5      32       85       150



Det oplyses at g(x)=h'(x) og f(x)=g'(x)  
 

Beregn tallet bestemt integral 4 på b'splads og 1 på a's plads g(x). 

Dette har jeg fået til 18, men er ikke sikker på om det er rigtigt. 

Det oplyses, at funktionen f er positiv i intervallet [1:4]. 

Beregn arealet af den punktmængde, der afgrænses af førsteaksen, grafen for f samt linjerne med 
ligningerne x=1 og x=4. 


Tak på forhånd. 

 



 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2017 af StoreNord

Integralet af f(x) er g(x).

Arealet af punktmængden er integralet af f(x) fra 1 til 4 =

g(4)-g(1) = 56 - 5 = 5                 efter min mening.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.