Matematik

Optimering?

18. april 2017 af quan123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave, som jeg håber I kan hjælpe med.

I en model for udviklingen af antallet af individer i en population betegner N (t) antal individer i populationen til tiden t (målt i døgn). I modellen antages, at


N(t)=4200/((1+10*e^(-0,1*t) )

a) Bestem N′(20), og giv en fortolkning af dette tal.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2017 af Mathias7878

Differentier N(t). Hvis t=20 indsættes i N'(t) fås

N'(20) = 102,633

Dvs. til tidspunktet 20 stiger antallet af individer i populationen med 102,633 pr. døgn

- - -

 

 


Svar #2
18. april 2017 af quan123 (Slettet)

Hvordan gør man det i TI nspire?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2017 af Mathias7878

Billede er vedhæftet med løsning i TI-nspire

- - -

 

 


Svar #4
18. april 2017 af quan123 (Slettet)

Tak for hjælpen! :D

Kan du muligvis også hjælpe mig med denne opgave?

https://gyazo.com/fa9c618081a204281a7ab69d7d675691


Svar #5
18. april 2017 af quan123 (Slettet)

Og muligvis også denne her hvis du har tid?

https://gyazo.com/12c87b658655a7c5df58f7358cd5c75f


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. april 2017 af Mathias7878

#4

Tak for hjælpen! :D

Kan du muligvis også hjælpe mig med denne opgave?

https://gyazo.com/fa9c618081a204281a7ab69d7d675691

Løsning i nspire vedhæftet

- - -

 

 

Vedhæftet fil:løsning nspire.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. april 2017 af Mathias7878

#5

Og muligvis også denne her hvis du har tid?

https://gyazo.com/12c87b658655a7c5df58f7358cd5c75f

Prøv selv - skal jo ikke lave alle dine lektier :D

- - -

 

 


Skriv et svar til: Optimering?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.