Kemi

syre opgave. beregning af stofmængdekoncentration. haster!!

19. april 2017 af Matthi1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Har virkelig meget brug for hjælp til denne opgave.

V(naoh)=30 ml (aflæser jeg den til). 


Svar #1
19. april 2017 af Matthi1 (Slettet)

ph=ca. 9


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. april 2017 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. april 2017 af mathon

a)

stofmængdeforhold
                                      H_3Cit:NaOH=1:3=\tfrac{1}{3}:1

                                      n(H_3Cit)=\tfrac{1}{3}\cdot n(NaOH)=\tfrac{1}{3}\cdot\left ( 0{,}030\;L \right )\cdot \left ( 0{,}100\; \tfrac{mol}{L} \right )=0{,}001\;mol

                                      c(H_3Cit)=\frac{0{,}001\;mol}{0{,}002\;L}=0{,}5\;M


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. april 2017 af mathon

b)
                     
         M(C_6H_8O_7)=SUM\left ( \left \{ \left. 6,8,7 \right \} \right.*\left \{ \left. 12{.}011,1{.}008,15{.}999 \right \} \right. \right )\tfrac{g}{mol}=192{.}123\; \tfrac{g}{mol}

         0{,}05\; mol\equiv 0{,}05\cdot \left (192{,}123\; g \right )=9{,}60615\; g\approx 9{,}61\;g

koncentrationsomregning:

                                             \frac{0{,}5\; mol}{1000\;mL}=\frac{0{,}05\; mol}{100\;mL}=9{,}61\;\tfrac{g}{100\;mL}


Skriv et svar til: syre opgave. beregning af stofmængdekoncentration. haster!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.