Matematik

Andengradsligning

19. april 2017 af AmandaMR (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen, som kan løse denne andengradsligning?
x^2-4*x-5 = 0

På forhånd tak


Svar #2
19. april 2017 af AmandaMR (Slettet)

Jeg kan stadig ikke løse den


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2017 af Moderatoren

Prøv at gøre som der står i eksemplerne.

Hvis du ikke kan finde ud af det, så skriv hvor det går galt for dig, så kan lektiehjælperne guide dig videre


Svar #4
19. april 2017 af AmandaMR (Slettet)

d = -4^2-4*(-5)
                             d = 4
(x-5)*(x+1) = 0
x-5 = 0;

x-5+5 = 0+5


x+1 = 0

x+1-1 = 0-1
x = -1

Er dette rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2017 af mathon

            \! \! \! \! \! \! \!\! \! a=1\\ b=(-4)\\ c=(-5)\\ d=(-4)^2-4\cdot 1\cdot (-5)=6^2\\ \sqrt{d}=\sqrt{6^2}=6

            x=\frac{-b\mp \sqrt{d}}{2a}=\frac{4\mp 6}{2}=\left\{\begin{matrix} -1\\5 \end{matrix}\right.


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.