Fysik

sollysets afbøjning

19. april 2017 af mi28 - Niveau: C-niveau

Hjælp! please..

Den maksimale afbøjning af lys i Solens tyngdefelt optræder for lysstråler, der netop strejfer Solens overflade. Ifølge den generelle relativitetsteori vil en lysstråle, der strejfer Solens overflade afbøjes i en vinkel på 0,005°.

a. find solens radius og afstand fra jorden og beregn den vinkel, solen fylder på himlen set fra jorden.

b. vil en stjerne, der befinder sig midt bag Solen, kunne ses fra Jorden under en solformøkelse?

billedet vedhæftede.

Vedhæftet fil: m.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2017 af Number42 (Slettet)

a ) kan du bare lå op på nettet

b) nok ikke men lav en tegning, og beregn vinklen mellem jord-sol centerlinien og en linie der går til kanten af solen, den er nok meget større end 0,005 grader, og så kan man ikke se noget der er bag solen.  


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2017 af Number42 (Slettet)

Solens radius er ca  696 10^3 km og afstanden er ca 150  10^6 km

tan v = 696/(150 *10^3) =0,00464  og v = 0,2658 grader  så man kan ikke se nogen stjerner der er bag solen.

den vinkel solen fylder er 2 v = 0,53 grader


Skriv et svar til: sollysets afbøjning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.