Matematik

gitterkonstruktion og kræfter

22. april 2017 af 321bj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen. Er aldrig stødt på sådan en opgave før. Håber I vil forklare, hvordan jeg skal løse den. Det har vel noget med vektorer at gøre og det ligner F3 er en sumvektor

Figuren viser en gitterkonstruktion og krafttrekanten viser, at der er ligevægt mellem de 3 krafter. (de er nedenunder)

a) Vis B = 130o og C = 30o i trekant ABC

b) Bestem |F1| og |F2| når |F3| = 7000 N


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2017 af Soeffi

#0. Du skal dele de to vektorer F1 og F2 op i komposanter, der er parallelle med henholdsvis vinkelrette på F3. De parallelle komposanter skal til sammen give F3, og de vinkelrette skal til sammen give nul-vektoren.


Svar #2
22. april 2017 af 321bj (Slettet)

men hvordan gør jeg det, når jeg ikke kender nogle vektorlængder?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2017 af Soeffi

#2

Du kender F3.


Svar #4
22. april 2017 af 321bj (Slettet)

#3 er det ik' kun i b) jeg kender  F3.
Er helt blank på både a og b


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2017 af Soeffi

#4 a) er vist på nedenstående tegning.


Skriv et svar til: gitterkonstruktion og kræfter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.