Fysik

Transformer

25. april 2017 af AkumaTsumi (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!
Jeg er i gang med en opgave inde for transformer, og skal klare en opgave der lyder således:
Med en transformer der har 300 vindinger i primærspolen, ønskes 230V transformeret ned til 12V
Hvor mange vindinger skal der være i sekundærspolen?

Jeg har så brugt formlen Us/Up = Ns/Np
Ud fra hvad jeg forstår er Np 300, men så kan jeg ikke komme længere?
Hvordan finder jeg effektværdien Us og Up?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2017 af peter lind

Us = 230V, Up = 12V   eller omvendt.(Jeg er ikke helt klar over hvad Us og Up betyder)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2017 af hesch (Slettet)

Us/Up = Ns/Np    →        ( gang med Np på begge sider )

Ns = Np*Us/Up               ( Ns er nu isoleret )

Effektivværdien af Up og Us er 230V hhv. 12V


Svar #3
25. april 2017 af AkumaTsumi (Slettet)

Tusind tak skal i begge have, jeg forstår det nu! : )


Skriv et svar til: Transformer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.