Matematik

Indlæg et koordinatsystem på figuren og bestem en ligning for parablen HJÆLP

27. april 2017 af 98sarah (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave/ tenikken til at lave den? 

- Indlæg et koordinatsystem på figuren og bestem en ligning for parablen


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. april 2017 af SuneChr

Lad BC være sammenfaldende med x-aksen og læg koordinatsystemets (0 ; 0) midtvejs mellem B og C.
Lad evt. y-aksen orienteres nedad.


Svar #2
27. april 2017 af 98sarah (Slettet)

Sådan her? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2017 af fosfor (Slettet)

Det er nemmest at lægge akserne sådan her:

Så er polynomiets hældning 0 i origo. Dvs. b=0
Polynomiet går gennem origo. Dvs. c=0

Altså er polynomiet bare f(x) = a x2

Desuden vides j.f. tegningen at f(55) = 5, løs for a

Vedhæftet fil:Untitled.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2017 af fosfor (Slettet)

.

Vedhæftet fil:Untitled.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2017 af SuneChr

# 3
Godt set.
Naturligvis er det den umiddelbare og enkleste måde at gribe opgaven an på.
Du får hermed fra 10 med pil opad til 12 med pil nedad.
 


Skriv et svar til: Indlæg et koordinatsystem på figuren og bestem en ligning for parablen HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.