Matematik

gange kommatal

29. april 2017 af sssk1998 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej.

Hvordan ganger jeg 2 tal, hvor det første tal er 0. Altså 0,3, 0,4 osv. Har altid lært man bare kan fjerne kommaet. Men forstår det ikke rigtigt, når der er 0, foran. Fx 0,5 x 0,5 på papir.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2017 af fosfor (Slettet)

Gang hvert af tallene med 10, 100, 100000, eller hvor meget der nu behøves for at opnå heltal.
I dette tilfælde gang med 10 i hvert tal og få så

3 * 4 = 12

Divider med de to 10-taller igen:

12/10/10 = 0.12


Svar #2
29. april 2017 af sssk1998 (Slettet)

Hvis vi tager 0,5 x 0,5. Og ganger dem begge med 10 = 5 x 5 = 25. 25 / 10 = 2,5 men resultatet er 0,25...


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2017 af fosfor (Slettet)

Når du ganger begge med 10 skal du dividere med 10 to gange


Svar #4
29. april 2017 af sssk1998 (Slettet)

Så når man ganger 2 gange så skal man dividere to gange. Okay tak for det.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2017 af SuneChr

I de små klasser lærte vi sætningen:
Man ganger to decimaltal med hinanden ved at se bort fra kommaerne.
Til sidst sættes kommaet så mange pladser, som de to tal har tilsammen.


Svar #6
30. april 2017 af sssk1998 (Slettet)

Det er jeg godt klar over. Hvis man fjerner begge kommaerne i 0,5 x 0,5 = 5 x 5 = 25 hvor skal jeg sætte kommaet? Det var mit spørgsmål. Men har fået løst det nu


Skriv et svar til: gange kommatal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.