Matematik

Komplekse tal

30. april 2017 af skinkebus (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er gået helt i stå med denne her opgave og kan simpelhen ikke komme videre. Er der nogen, der har nogle bud eller en god omgang vejledning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2017 af mathon

                    


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. april 2017 af mathon

                     z = r·ei·v

                     zn = (r·ei·v)n = rn · (ei·v)n = rn· ei·nv = rn · (cos(nv) + i·sin(nv))


Svar #3
30. april 2017 af skinkebus (Slettet)

Kan man bruge det til at løse de to andre opgaver også, eller hvordan? For mig er det totalt russisk, det der :(


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2017 af Number42 (Slettet)

Ja det hedder Eulers formel og er måske den mest berømte formel indenfor matematikken.

Nemlig : e^{i v} = Cos(v) + i Sin(v) 

Indsæt v = Pi og du får den endnu mere forbløffende formel  e^{i \pi } = -1


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2017 af Number42 (Slettet)

Ja det hedder Eulers formel og er måske den mest berømte formel indenfor matematikken.

Nemlig : e^{i v} = Cos(v) + i Sin(v) 

Indsæt v = Pi og du får den endnu mere forbløffende formel  e^{i \pi } = -1


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. april 2017 af Number42 (Slettet)

Ja det hedder Eulers formel og er måske den mest berømte formel indenfor matematikken.

Nemlig : e^{i v} = Cos(v) + i Sin(v) 

Indsæt v = Pi og du får den endnu mere forbløffende formel  e^{i \pi } = -1


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. april 2017 af Number42 (Slettet)

Ja det hedder Eulers formel og er måske den mest berømte formel indenfor matematikken.

Nemlig : e^{i v} = Cos(v) + i Sin(v) 

Indsæt v = Pi og du får den endnu mere forbløffende formel  e^{i \pi } = -1


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. april 2017 af mathon

hvoraf:               

                      e^{i\cdot( nv)}=\cos(nv)+i\cdot \sin(nv)
                      e^{i\cdot( -nv)}=\cos(nv)-i\cdot \sin(nv)


Brugbart svar (1)

Svar #9
30. april 2017 af Eksperimentalfysikeren

Er Eulers formel gennemgået FØR denne opgave er stillet? Hvis ikke, kan den ikke bruges her.

Brug i stedet zn*zm = rn(cos(nv)+i*sin(nv))*rm(cos(mv)+i*sin(mv)).

Byt om på rækkefølgen fra r()r() til rr()(), gang parenteserne sammen og brug sumformlerne for sinus og cosinus.

Samme metode kan benyttes til b).


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. april 2017 af mathon

hvoraf
                                 (cos(v) + i·sin(v))3 + (cos(v) - i·sin(v))3    
                 cos(3v) = ---------------------------------------------------
                                                               2

                                 (cos(v) - i·sin(v))3 - (cos(v) + i·sin(v))3    
                 sin(3v) = --------------------------------------------------- · i
                                                               2


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. maj 2017 af nikolaj4

2 komplekse tal lägges sammen som vektorer..

de multipliceres  ved at addere  vinklerne  og multiplicere  längderne med hinanden. lav en tgning

dermed bliver 1 og 2  simpel hovedregning.

3 )  ved man  at kubik paa en (a+b) er  kubik  a + 3..   '+' 3       +kubik b

keine Hexrei nur Behändigket


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. maj 2017 af nikolaj4

2 komplekse tal lägges sammen som vektorer..

de multipliceres  ved at addere  vinklerne  og multiplicere  längderne med hinanden. lav en tgning

dermed bliver 1 og 2  simpel hovedregning.

3 )  ved man  at kubik paa en (a+b) er  kubik  a + 3..   '+' 3       +kubik b og adskillie  de imaginöre fra de reelle

keine Hexrei nur Behändigket


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. maj 2017 af Eksperimentalfysikeren

#11

To komplekse tal kan multipliceres på to måder.

Den ene er: a * b = (ar + iai)(br + ibi) = arbr + aribi + iaibr + iaiibi, som så reduceres.

Den anden er at skrive tallene på formen ab=(maa)(mbb) = (mambab)

I denne opgave er det den første, der skal benyttes. Man skal nemlig bevise et specialtilfælde af den anden, hvorfor man IKKE kan bruge den anden. Den er på dette tidspunkt i undervisningen endnu ikke kommet i spil.


Brugbart svar (0)

Svar #14
04. maj 2017 af mathon

Når b) er bevist, kan resultatet naturligvis anvendes i c).


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.