Fysik

Hjælp med Fysik og Kemi

01. maj 2017 af BSth10 - Niveau: 8. klasse

Hej,  

Jeg vil spørge om der et sted/Hjemmeside eller noget lign. så man kan blive bedre til F/K, da jeg ikke kan finde ud af noget som helst


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. maj 2017 af Hjælpmig21

Først og fremmest: Du kan ikke blive bedre til F/K på blot et par dage - du skal læse, forstå og være villig til at arbejde med de materialer din lærer har givet det, og de materialer som jeg linker til længere nede! 

Nu, der er et par hjemmesider, du kan bruge, som kan hjælpe med F/K og gøre det både sjovere og nemmere. 

To meget gode hjemmesider: 

http://www.clioonline.dk/fysikkemifaget/

http://fysikkemi.tjek.net/

Selvfølgelig anbefaler jeg, at du bruger tid på at læse din F/K-bog - de fleste folkeskoleelever får en bog som hedder Ny Prisma. Bogen er faktisk meget god, og den forklarer præcis det som UVM forventer en elev på din alder skal have kendskab til. 

Der er også et par kanaler på YouTube, der forklarer meget om F/K, nogle er på engelsk og heldigvis er nogle også på dansk, her er nogle eksempler: 

https://www.youtube.com/watch?v=7e2Nol0jUhc&t=3s - Denne video er fra en længere serie ved navn Runes Tavleundervisning, han forklarer på et niveau så alle kan forstå det :-) 

https://www.youtube.com/watch?v=FSyAehMdpyI&list=PL8dPuuaLjXtPHzzYuWy6fYEaX9mQQ8oGr - Igen en video, denne gang på engelsk, som også er fra en længere serie! 

Hyg dig med stoffet  - forhåbentlig hjælper det!

~Hjælpmig21


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2017 af Eksperimentalfysikeren

I fysik og kemi er eksperimenter en vigtig del. Du kan lava nogle eksperimenter selv, men ikke alle. Pas på med, hvad du gør. Læs om det først og prøv så det, hvor du kan sikre dig, at du ikke kommer galt af sted.

Der er forskellige steder beskrevet eksperimenter, man kan lave selv. Desværre har jeg ikke set, hvad findes af litteratur om det i dag. Du kan også iagttage forskellige ting i hverdagen og sammenligne med det, du kender fra fysik og kemi. F.eks. så jeg, da jeg havde en cykelklokke med kompas, at kompasnålen vendte på tværs af køreretningen, når jeg kørte med S-tog. Ikke nok med de, men når vi skulle standse, drejede den om til den modsatte retning. Prøv selv med et kompas, hvis du kører i S-tog, og prøv også at forklare, hvorfor det ikke sker i et IR4 tog eller et Øresundstog.


Skriv et svar til: Hjælp med Fysik og Kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.