Matematik

andengradspolynomie skitse

01. maj 2017 af soer381k - Niveau: B-niveau

hej nogen som kan sige mig hvordan man skitserer andengradspolynomiet

f(x)=a*x^2+b*x+c hvis c<0 og grafen har toppunktet i T(3,4)??


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. maj 2017 af SuneChr

Du skal se på toppunktsformlen.
Slå den op hvis du ikke kan huske den.
   Da x for toppunktet er positiv, må a og b have forskelligt fortegn.
      og
   Da y for toppunktet er positiv, må a og d have forskelligt fortegn.


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. maj 2017 af fosfor (Slettet)

Følgende forskrift er symmetrisk om x=3, og evaluere til 4 i x=3:

k*(x - 3)2 + 4

ganges ud ses at c = 4 + 9 k
vælg f.eks. k=1 så c=-5


Svar #3
01. maj 2017 af soer381k

skal jeg så bare tegne en glad parabel med toppunkt i 3,4 ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. maj 2017 af fosfor (Slettet)

#2 ups der skulle stå k=-1 selvfølgelig

#3 hvis et er i hånden så ja, bortset fra den skal være sur (tilstrækkelig sur til c<0 dvs at den har negativ værdi ved x=0)


Skriv et svar til: andengradspolynomie skitse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.