Matematik

Grafer - HJÆLP!

02. maj 2017 af tobiasyesyes (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har fået a) til x=1

Men hele opgaven forvirrer mig nu, når jeg skal til at svare på b). Nu forstår jeg ikke hvorfor x=1


Svar #1
02. maj 2017 af tobiasyesyes (Slettet)

Her er opgaven

Vedhæftet fil:Capture.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2017 af StoreNord

Det begrænsede areal til venstre for x=1 er   -4,5

Det begrænsede areal til højre for x=1 er   +4,5

f(x)er den afledte af g(x). Fra x=-4 er f=-1; dvs g er -x.

Mellem 0 og 1 er g stadig negativ,så f går stadig nedad; men ikke så stærkt.

Fra x=1 er f positiv, så g går mere og mere opad. På min vedhæftede skitse ligner det en parabel.

Hvis det er nødvendigt, kan du sikkert selv finde parablens forskrift.                   :)

Vedhæftet fil:Grafer - HJÆLP.png

Svar #3
03. maj 2017 af tobiasyesyes (Slettet)

#2

Tak for hjælpen!

Hvorfor er det begrænsede areal til venstre og højre hhv. -4,5 og 4,5?

Hvad er parablens forskrift?


Svar #4
03. maj 2017 af tobiasyesyes (Slettet)

Hvordan har du kunne definere og sætte punkterne? How??


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2017 af StoreNord

#3   Tæl kvadraterne mellem -4 og 1. Beregn så arealet af trekanten mellem 1 og 4. Det blir nemlig 4½.

#4    I venstre tegning: Efter at integralet har blevet mere og mere negativt (indtil 4½) blir det mellem 1 og 2 ½ kvadratenhed mere positiv. Den når således tilbage til -4,0. Vi er nu i punkt C.

Fra 2 til 3 øges integralet med 1½ til -2½. Vi er nu i punkt E.

Parablens forskrift regnede jeg med, du kunne fortælle mig.            :)


Svar #6
03. maj 2017 af tobiasyesyes (Slettet)

Har åbenbart ikke styr på teorien til dette i dag, så det kan jeg ikke fortælle dig...


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. maj 2017 af StoreNord

Der er noget du skal vide om parabler.

Funktions-forskriften er:      f(x) = ax²+bx+c        hvor b er parablens hældning i x=0 og c er f(0)

Altså ved du at:                       f(x) = ax²-1x-4

hvilket medfører:                     f(4) = a·4 -1·4 - 4 = 0  <=>       a=\frac{4+4}{16}=0,5

Se også vedhæftede

Vedhæftet fil:Grafer - HJÆLP.png

Svar #8
04. maj 2017 af tobiasyesyes (Slettet)

#7

Hvad er de to ekstra linjestykker? Den orange og linjestykket g?


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. maj 2017 af StoreNord

Den orange er den afledede af f(x). Dèn fik jeg ikke brug for.

Linjestykket g er en del af den lineære del af gaffel-funktion g(x). Denne del differentieres til den vandrette del af f(x); altså f(x)= -1.

\\f(x)=\left\{\begin{matrix}-x\; \; \; \; \; \; for\; x<1 \\0,5x^{2}\; \; \; \; for\; x>1 \end{matrix}\right.                   kaldes en gaffel-forskrift.


Skriv et svar til: Grafer - HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.