Matematik

Geometriske sekvenser

02. maj 2017 af tobiasyesyes (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har vedhæftet en opgave, hvor jeg ikke ved, hvad jeg skal gøre i (c) og (d).


Svar #1
02. maj 2017 af tobiasyesyes (Slettet)

Her er opgaven i bedre kvalitet. Har kun brug for hjælp til c) i, ii, iii samt d) i, ii

Vedhæftet fil:Capture.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2017 af Number42 (Slettet)

Jeg har vist for dårlige øjne


Svar #3
02. maj 2017 af tobiasyesyes (Slettet)

#2

Jeg har vedhæftet et udklip af opgaven i langt bedre kvalitet som kommentar. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2017 af Number42 (Slettet)

Vn = Un Un+k 

Un = 3 (1+i)n-1 

Beregn V  beregn Vn+1 

beregn Vn+1 /Vn  = (1+i)2   (uafhængigt af k)

Derfor er det en geometrisk serie.

Første led er  9(1+i)k  


Svar #5
03. maj 2017 af tobiasyesyes (Slettet)

How do I state the first term?


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. maj 2017 af Number42 (Slettet)

n=1 ; U1 = 3

Uk = 3(1+i)^(k-1) so V1 = 9(1+i)^(k-1)


Svar #7
04. maj 2017 af tobiasyesyes (Slettet)

So the first term is 9(1+i)^(k-1)  ?

How to show that the common ratio is independent of k?


Svar #8
04. maj 2017 af tobiasyesyes (Slettet)

For the first term, I get 9(1+i)^(k)


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. maj 2017 af Number42 (Slettet)

Ja, se mit første svar.

Det indeholder også beviset for at the Common ratio er uafhængig at k

Skriv et svar til: Geometriske sekvenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.