Matematik

Potensfunktioner

04. maj 2017 af lauraa19 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Sidder lidt fast med et spoergsmaal som lyder saadan:

8*x^0.26 = 30*x^-0.24

Find x

Har ingen anelse hvor jeg skal begynde, er der nogen som kan hjaelpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2017 af Number42 (Slettet)

Du flytter bare x på den ene side og alt det andet på den anden

x^0,26/x^-0,24 = 30/8 <=> x^(0,26+0,24) = 15/4

x^0,5 = 15/4 <=>  x = (15/4)^2


Svar #2
04. maj 2017 af lauraa19 (Slettet)

Super! Tak.


Skriv et svar til: Potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.