Fysik

Balancevægt

08. maj 2017 af OleJespersen - Niveau: A-niveau

Hej! 

Jeg kan ikke få opgave b til at give mening, kan nogle af jer hjælpe?

Opgaven lyder:

"Balancevægt Figur 2.1 (se vedlagt billede) viser en balancevægt, som består af en vægtstang som vipper om punktet C, og to ens skåle som hænger i punkterne A og B. Punkterne A og B er lige langt fra C. Hver af de to skåle med kæder vejer 472 g. Vægtstangens masse er forsvindende lille.

Figur 2.1. Balancevægt.

a) Bestem kraften som vægtstangen påvirker punktet C med.
- Kraften på vægtstangen er 9,27 N

Vinklen φ på figur 2.1 er 161°. En mønt bliver lagt i den venstre skål. Herefter indstiller sig en ny ligevægt hvor armen CB til den højre skål ligger fuldstændig vandret.

b) Hvad er møntens masse?"


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2017 af Number42 (Slettet)

HVOR ER BILLEDET?


Svar #2
09. maj 2017 af OleJespersen

Her er det

Vedhæftet fil:Vægt.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2017 af Number42 (Slettet)

OK, du skal regne momenterne ud. det er projektionen af afstanden fra C til enten A og B.

momenterne er så AC Cos(a) og BC cos(b) hvor a og b er vinklerne mellem AC mod vandret  og CB mod vandret. Når CB ligger vandret så er b =0 

vægten en i ligevægt når AC Cos(a) Ma = CB COs(b) Mb

Ma og Mb er masserne i A og B. I A = mønt+472g og i B kun 472 g

resten kan du nok selv regne ud 


Skriv et svar til: Balancevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.