Matematik

Sandsynlighedsregning

10. maj 2017 af iisommerii (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej

Jeg er kan ikke finde ud af en opgave som omhandler sandsynlighedsregning, opgaven lyder således

Opgave 1)

Lad U = \begin{Bmatrix} 1,2,3,4,5 \end{Bmatrix} være et udfaldrum med sandsynlighedsfunktion P, Bestem P(4), når det oplyses, at

a) P(1) = P(2) = P(3) = P(4) = P(5)

b) P(1) = P(3) = 0,1 OG P(2) = P(4) = P(5)

c) P(1) = P(3) = 0,1, P(2) = 0,2 OG P(5) = 0,3

Jeg har løst a men mangler b og c
Kan virkelig ikke finde ud af de opgaver

Håber at der er nogle der kan hjælpe
På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2017 af SuneChr

b)         p(1) + p(2) + ... + p(5) = 1
c)         p(4) = 1 - (p(1) + p(2) + p(3) + p(5))  som jo bare er b), hvor der flyttes om på leddene.


Svar #2
10. maj 2017 af iisommerii (Slettet)

i opgave b giver det 0,8/3 men hvordan kommer man frem til det helt præcist? er der ikke fordi at man kender p(1)=p(3) som er 0,1 og p(2)=p(4)=p(5) kender vi ikke og derfor er det 3 i nævneren men jeg forstår ikke hvor 0,8 kommer fra


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2017 af fosfor (Slettet)

b) Da p(2), p(4), p(5) er lig hinanden har de en og samme værdi (kald den K).
Desuden skal sandsynlighederne summe til 1:

p(1) + p(2) + p(3) + p(4) + p(5) = 1

0.1 + K + 0.1 + K + K = 1

K + K + K = 0.8          (subtraher 0.1 på begge sider to gange)

3*K = 0.8


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2017 af PeterValberg

P(1) = P(3) = 0,1
P(2) = P(4) = P(5) = ?

P(1) + P(3) + P(2) + P(4) + P(5) = 1
0,1 + 0,1 + P(2) + P(4) + P(5) = 1
P(2) + P(4) + P(5) = 0,8

hvilket medfører at

P(2) = P(4) = P(5) = 0,8/3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.