Matematik

Komplekse tal

14. maj 2017 af gustav34 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. 

Hvilke regneregel skal man bruge her?

z= 1-7i / 3+4i 

På forhånd tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2017 af Therk

Parenteser.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2017 af hesch (Slettet)

Forlæng brøken med nævnerens konjugerede og gang tæller og nævner ud. Så skal du bare se. Altså:

z = ((1-7i)(3-4i)) / ((3+4i)(3-4i)) = . . . . .


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2017 af NetteLind (Slettet)

Ja, den rigtige er det konjugeret tal, og husk at holde styr på tallene, og at i^2=-1

Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.