Matematik

Komplekse tal

17. maj 2017 af nou62 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan udregner man følgende:

(1-I)^8

?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2017 af Eksperimentalfysikeren

Benyt, at a^8 = (a^2)^4 = ((A^2)^2)^2

Benyt desuden kvadratet på en toledet størrelse og reducer hver gang resltatet.


Svar #2
17. maj 2017 af nou62 (Slettet)

#1

Benyt, at a^8 = (a^2)^4 = ((A^2)^2)^2

Benyt desuden kvadratet på en toledet størrelse og reducer hver gang resltatet.

Kan du måske vise nogle udregninger/mellemregninger?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2017 af StoreNord

(1-i)² = (1-i)*(1-i) = 1² -1*i - i*1 + i²  = 1² - 2i - 1 = 0 - 2i


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2017 af StoreNord

(1-i)² = (1-i)*(1-i) = 1² -1*i - i*1 + i²  = 1² - 2i - 1 = 0 - 2i            da  i²  jo er  -1


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2017 af hesch (Slettet)

Omskriv  ( 1 - i ) til polær form =  √2 / -45º

Opløftet til 8. giver  24 / -360º = 24 / 0º = 16


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.