Matematik

Beregne vinkel A med sinus

18. maj 2017 af Cavalia - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg er igang med at forberede til matematik mundtligt.

Jeg har et spørgsmål der lyder: "Redegøre for beregninger af ukendte sider og vinkler i en retvinklet trekant, det skal omfatte begreberne sinus og cosinus". 

Det må have været noget jeg har overset i timerne, da jeg slet ikke har set beregningen som jeg har vedhæftet før. Er det denne beregning jeg skal bruge?
Hvis ja, kan jeg så får en forklaring på hvorfor man pludselig siger sin-1?

På forhånd tusinde mange tak

Vedhæftet fil: hjælp mig.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2017 af mathon

…modstående i forhold til en spids vinkel i den vinkelrette trekant (ikke i forhold til hypotenusen)

Der gælder, når C = 90°:

                \small \sin(A)=\frac{a}{c}                                               \small \sin(B)=\frac{b}{c}      

               \small A=\sin^{-1}\left (\frac{a}{c} \right )                                         \small B=\sin^{-1}\left (\frac{b}{c} \right )

……
          \small \sin^{-1}(y)  er den omvendte funktion af  \small \sin(x)


Svar #2
18. maj 2017 af Cavalia

Mange tak

Men hvad er sin(x) så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2017 af fosfor (Slettet)

Superscriptet på sinus er ikke variabelt


Skriv et svar til: Beregne vinkel A med sinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.