Matematik

Differentialkvotient som væksthastighed

19. maj 2017 af Jens1901 - Niveau: B-niveau

Hejsa. 

Jeg skal snart op til mundtlig matematik eksamen, og jeg skal i spørgsmålet om differentialregning komme ind på differentialkvotienten som væksthastighed. Jeg er lidt i tvivl om, hvad jeg egentlig skal gøre. Er der noget, som skal bevises eller skal jeg komme med et eksempel?

Håber, at der er én venlig sjæl, som har tid til at hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2017 af mathon

Betegnelsen væksthastighed
refererer til funktionsændring pr tids-enhed.
Kaldes tiden x, refererer væksthastighed til funktionsændring pr x-enhed.

                           \small \underset{x\rightarrow 0}{\lim} \; \frac{\Delta y}{\Delta x}=\frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=f{\, }'(x)
                         


Skriv et svar til: Differentialkvotient som væksthastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.