Matematik

Finde f'(1), når: f(x)=(x^2+7)*ln(x)

21. maj 2017 af 467 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion f er bestemt ved 

f(x)=(x2+7)*ln(x), x > 0

Bestemt f'(x).

Jeg er gået lidt i stå. Skal man bruge prodouktreglen eller nulreglen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2017 af Mathias7878

Produktreglen, dvs:

f'(x) = 2x*ln(x)+(x^2+7)*1/x 

f'(1) = 2*1*ln(1)+(1^2+7)*1/1 = 8

- - -

 

 


Svar #2
22. maj 2017 af 467 (Slettet)

Mange tak for hjælpen!

Kan du godt forklare mig hvad nulreglen går ud på? Jeg forstår det ikke helt..


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2017 af Mathias7878

Ved heller ikke selv - tror ikke jeg har brugt den før :)

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2017 af nera (Slettet)


Skriv et svar til: Finde f'(1), når: f(x)=(x^2+7)*ln(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.