Matematik

Renters rente + årligt tillæg

23. maj 2017 af redridinghood (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej derude

Jeg har ikke haft matematik i mange år, hvorfor jeg håber der er en venlig sjæl der kan hjælpe mig.
Henrik har i 2010, 500.000 kr investeret i aktier i banken.
Aktierne giver et årligt afkast på 6 % 
Hvert år påføres 100.000 kr yderligere i puljen.
Hvor mange penge har Henrik efter 5 år.

Kan det opsættes som en formel eventuelt?

Mvh
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2017 af mathon

Efter 5 ¨r: 

                        \small 10^5\cdot \left ( 5\cdot 1{,}06^5+1{,}06^4+1{,}06^3+1{,}06^2+1{,}06+1 \right )


Skriv et svar til: Renters rente + årligt tillæg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.