Matematik

Statistik

26. maj 2017 af jes86 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven lyder:

Tændstikker:
6 røde
3 blå
1 gørn

Ved 2 træk kan man vinde:
1 blå + 1 rød = 1 kr
2 blå =2kr
1 gørn + vilkårlig=10 kr
1 rød + 1 rød = -5 kr

Spm lyder:

Beregn og optegn sandsynlighedsfordelingen for spillernes gevindt(med fortegn) med ud- eller ind-betalingerne som diskret stokastisk variabel. 

Problmet:

hele opgaven: )


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2017 af peter lind

Der er ialt 2 muligheder hvilket du har K10,2 muligheder

Mulighed for 1 blå og 1 rød  K3,1*K6,1

Mulighed for 2 blå   K3,2

Mulighed for 1 gørn(grøn?)  1

Mulighed for 2 røde K6,2

Sandsynlighed antal muligheder for gevinst/antal muligheder


Svar #2
26. maj 2017 af jes86 (Slettet)

Ikke heltt sikker på jeg forstår den måde. Hvordan er du nået frem til det?

Facit sige:

p(1)=6/15

p(2)=1/15

p(10)=3/15

p(-5)=5/15


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2017 af peter lind

Glemte at den 3. skulle ganges med K9,1

Det stemme også med resultatet.

Kn,i angiver på hvor mange måder du kan tage i ud af n


Svar #4
26. maj 2017 af jes86 (Slettet)

stadig ikke med.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2017 af SuneChr

# 2

Facit siger:

p(1) = 6/15               K3,1·K6,1 / K10,2  = 18/45

p(2) = 1/15                       K3,2 / K10,2 =  3/45

p(10) = 3/15             K1,1·K9,1  /  K10,2  = 9/45

p(-5) = 5/15                       K6,2 / K10,2 = 15/45

Forkort med 3 i den anden spalte. (Man behøver ikke at forkorte, da det er meget rart at kunne se det mulige antal udfald).
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. maj 2017 af SuneChr

Lad os nu antage at vi spiller spillet 45 gange.
Da vil man kunne forvente, i gennemsnit, at vinde  18·1 kr + 3·2 kr + 9·10 kr = 114 kr
                                                                                                 og tabe 15·5 kr = 75 kr
                                                                                               En nettogevinst på 39 kr  


Svar #7
27. maj 2017 af jes86 (Slettet)

OKay. jeg er med, med undtagelse af den sidste,   K6,2 / K10,2 = 15/45. 

Hvordan kommer til at give 15/45. 

ved de andre kan jeg godt så du gang de første tal sammen. men det gør det ikke ved den sidste


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. maj 2017 af peter lind

Du kan jo slå det op på et CAS værktøj eller lignende. Du kan også selv regen det ud. Formlen står i din formelsamling eller se https://da.wikipedia.org/wiki/Kombinatorik


Skriv et svar til: Statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.