Matematik

Renteformlen & Eksponentielle

29. maj 2017 af ZaraRay (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan kan man sammenlign renteformlen med den eksponentielle udvikling.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2017 af peter lind

Renteformlen K = K0(1+r)n = K0*an = b*ax med a = 1+r, b= K0 og x=n


Svar #2
29. maj 2017 af ZaraRay (Slettet)

Og hvordan kan man vise det med en graf??


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2017 af Mathias7878

Du kunne f.eks. tage udgangspunkt i et eksempel.

Hvis du nu gerne vil låne 20.000 kr. i banken, og renten er 15 % om året. Så har du:

K = 20*(1+0,15)^n = 20*1,15^n, hvor n er antal år og K betegner den samlede gæld (målt i 1.000 kr). 

Tilsvarende kan du opstille en eksponentiel udvikling:

y = 20*1,15^x, hvor x er antal år og y betegner den samlede gæld (målt i 1.000 kr) 

- - -

 

 


Skriv et svar til: Renteformlen & Eksponentielle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.