Matematik

I svømmehallen

30. maj 2017 af Safi02 - Niveau: 8. klasse

Hjælp Please det er rigtig vigtigt

Astrid læser på svømmehallens hjemmeside, at hun kan spare 18% ved at købe et 10-turskort                         ( som kost 375 kr) i sted for at købe 10 enkelte billeter ( en enkelet billet koster 46 kroner)

Er det rigtigt, at Astrid kan spare 18% vd at købe et 10-turskort i sted for at købe 10 enkelte billeter? Du skal begrunde din svarer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2017 af AngelOneOne

Hej,

Måde 1:

(\frac{375\cdot 100}{(46\cdot 10)}-100)\cdot -1=18,48

Måde 2:

Prisforskellen mellem ti enkelt biletter og 1 10-turs kort er 85 kr. hvilket svarer til 18,48 % af prisen på 10 enkeltbiletter:

\frac{85\cdot 100}{460}=18,48

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #2
30. maj 2017 af Safi02

Tusind tak


Skriv et svar til: I svømmehallen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.