Matematik

procent

30. maj 2017 af sssk1998 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

I 2008 var befolkningstallet i Danmark 5,48 milloner. I hovedstadsområdet boede 1,15 millioner mennesker.

Ca. x % af befolkningen boede i hovedstadsområdet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2017 af AngelOneOne

Hej,

\frac{befolkning_{hovedstaden}\cdot 100}{befolkning_{landet}}=\frac{1,15\cdot 100}{5,48}=20,98\approx 21

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #2
01. juni 2017 af sssk1998 (Slettet)

Hvorfor dividere du med 100 :)?

Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2017 af AngelOneOne

Hej,

Jeg ganger med 100 og det gør man fordi procent jo er 100-dele. Du kunne også have skrevet:

\frac{1,15}{5,48}=0,2098 og så ganger du med hundrede for at få procent 0,2098\cdot 100=20,98\approx 21

Eller du kunne have sagt:

\frac{100}{5,48} =18,245 . Det betyder at hver gang du har 1 million, udgør det 18,245 procent af de 5,48 millioner og det ganger du så med 1,15 for at finde ud af hvor mange procent 1,15 millioner udgør:

18,245\cdot 1,15=20,981\approx 21

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.