Matematik

Potens procentregning

30. maj 2017 af Lyseslukker (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg tænkte om nogen vidste hvordan formlen for procentregning for potensfunktioner så ud og ville give et eksempel på hvordan man bruger den fx når både en x-værdi vokser med noget og så bagefter når en anden y-værdi vokser med et andet procenttal.
Tak for hjælpen på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2017 af AngelOneOne

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2017 af OliverHviid

Mener du Fy=Fxa?


Brugbart svar (2)

Svar #3
30. maj 2017 af SuneChr

For potensfunktionen
f (x) = bxa
gælder:
Når x vokser med 13% har vi
f (1,13x) = b(1,13x)a = b·1,13axa = 1,13a·f (x)
Man løser så  1,13a = 1 + r   hvor r er det, som y = f (x) vokser med.

Omvendt har vi, når y vokser med 17%.
Da løser man
1,17·f (x) = b(kx)a = ka·f (x)   hvoraf man ser, at  ka = 1,17


Skriv et svar til: Potens procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.