Fysik

Harmonisk svingning i fjeder

31. maj 2017 af galka (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

er i gang med efterbehandling til et forsøg, hvor jeg har beregnet den "praktiske" harmoniske funktion af et svingende lod i fjeder. Når jeg så vil bestemme den teoretiske funktion, vil jeg bruge følgende formel til at bestemme vinkelhastighed: ω = sqrt(k/m), hvor k = fjederkonstanten, m = massen

Jeg er i tvivl om man skal registrere massen på selve loddet eller skal man også tage fjeders masse i betragtning? For når jeg kun registrerer loddets masse, får vinkelhastighed en afvigelse på 0,5 1/s fra den praktiske, som er altså meget hvis jeg skal sammenligne de to sinusfunktioner. Skyldes denne afvigelse udelukkende fjeders masse? 

Svaret haster, idet jeg skal aflevere min SRO i morgen :) På forhånd tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2017 af peter lind

Normalt ser man bort fra fjederens masse. Den er ubetydelig i forhold til resten


Skriv et svar til: Harmonisk svingning i fjeder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.