Fysik

Termisk energi

31. maj 2017 af Gym1g (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder og skal forklare hvordan den termiske energi beregnes i forbindelse med opvarmling og faseskift.

Jeg har tænkt en del over det, men jeg er meget i tvivl. Jeg tænker at man kan bruge formlen for tilført energi;

Delta E = m * c * delta T

Er dette rigtig? Og i så fald, hvordan kan man så beskrive den i forbindelse med opvarmning og faseskift?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2017 af mathon

Under faseskift er der ingen temperaturændring:

                    \small \Delta E=m\cdot L


Svar #2
31. maj 2017 af Gym1g (Slettet)

#1

Under faseskift er der ingen temperaturændring:

                    \small \Delta E=m\cdot L

Så den anden er ikke rigtig, eller?


Svar #3
31. maj 2017 af Gym1g (Slettet)

#1

Under faseskift er der ingen temperaturændring:

                    \small \Delta E=m\cdot L

Eller vent. Det du mener er at faseskift og opvarmning skal have hver sin formel?


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. maj 2017 af mathon

Ja.


Skriv et svar til: Termisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.