Fysik

Opvarmning af et varmeskab

31. maj 2017 af Mounten (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lavet en kasse i fysik, som jeg antager er et isoleret system som ca er 28x28x28. Min varmekilde er kanthaltråd ca 53.74 inches (136cm), som har en modstand i alt på 37,6 ohm givet ved en spænding på 12V

R=37Ohm

U=12V

A=2,23

W=26,7

Hvis jeg skal regne ud hvor lang tid der tager, at varme min kasse op hvilken formel skal jeg så bruge? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2017 af mathon

            \small \small \small V\cdot \rho \cdot c\cdot \Delta T=P\cdot t

            \small t=\frac{V\cdot \rho\cdot c \cdot \Delta T}{P}


Svar #2
31. maj 2017 af Mounten (Slettet)

Hvad hedder den formel? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2017 af mathon

Ikke noget specielt navn:

men
              \small Energikonstans.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juni 2017 af Number42 (Slettet)

V er volumen, c er varmefylden (enhed J/(kg grad)) fx for luft c = 1005 J*kg^-1 C^-1

rho er massefylden  som er forholdet mellem et stofs masse og dets rumfang 

DU ganger altså volumen med rho for at få vægten af luften i kassen (luft 0,00129 Kg/ dm^3  og skal omregnes til din enhed som er cm?)

V\cdot \rho \cdot c \cdot \Delta T er så energien i luften i kassen 

P er den elektriske effekt ganget med tiden t bliver det til den elektriske energi der er tilført luften i kassen


Skriv et svar til: Opvarmning af et varmeskab

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.