Matematik

MATEMATIK/BIOLOGI

02. juni 2017 af malene111w (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har brug for hjælp til nedestående opgave;

- Du har en flydende bakteriekultur i eksponentiel vækst med en fordoblingstid pa° 20 min. Til tiden 60 min. er OD450nm= 0,05 Hvad er OD450nm til tiden 120 min. under forudsætning af, at der stadig er eksponentiel vækst? 

Jeg bliver ved med at få 0,1 og facit skal give 0,4

Hvad er det jeg gør forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2017 af fosfor (Slettet)

60 min -> 0.05
efter 1 fordoblingstid
80 min -> 0.1
efter 2 fordoblingstider
100 min -> 0.2
efter 3 fordoblingstider
120 min -> 0.4

Altså er svaret 0.05 * 2(120-60)/20


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juni 2017 af mathon

        \small f(x+nX)=2^n\cdot f(x)

        \small f(60+3X)=2^3\cdot f(60)=8\cdot 0{,}05=0{,}4


Skriv et svar til: MATEMATIK/BIOLOGI

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.