Matematik

Andengradspolynomier og andengradsligninger

04. juni 2017 af TLadegaard - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg er igang med at forberede mig til årsprøve i mundtlog matematik. Jeg får stillet opgaven: redegør for sammenhængen mellem et andengradspolynomium og en andengradsligning. 

Jeg er meget i tvivl om hvordan jeg skal svare på dette. Tusind tak for hjælpen. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. juni 2017 af mathon

Et andengradspolynomium:
                                                     \small f(x)=ax^2+bx+c\; \; \; \; \; \; \; \; a\neq0

En andengradsligning:
                                                     \small ax^2+bx+c=0\; \; \; \; \; \; \; \;\; \; \;\; \; a\neq0

sammenhængen:
andengradspolynomiets nulpunkter er løsning(er) til den tilsvarende andengradsligning (med samme koefficienter).


Svar #2
04. juni 2017 af TLadegaard

Thank you!


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2017 af Number42 (Slettet)

andengrads ligning indeholder et lighedstegn fx a x^2+ bx+c = ( cx +d)^2)

andengrads polynomium indeholder ikke noget lighedstegn a x^2 + bx +c


Svar #4
04. juni 2017 af TLadegaard

Det er vel mere en forskel end en sammenhæng?


Skriv et svar til: Andengradspolynomier og andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.